GLUTA 100, RED STAR NUTRITION

GLUTA 100
14.50 лв.

Брой: наличен! Наличен!

Имаш въпрос? Обади се на телефон
0887 47 88 41 или изпрати email на info@yeee.bg

Производител: RED STAR NUTRITION
Категория: Аминокиселини
Тегло: 100g
В опаковка: 20 дози
Наличност: На складОписание на GLUTA 100


От десетилетия учените са заинтригувани от многото важни функции и разнообразните приложения на аминокиселинните добавки. От началото на 80-те в стремежа си към увеличаване на мускулната маса, културистите също започнаха да си “играят” с тези тухлички, изграждащи белтъка. От тогава се появяват и отшумяват множество “бомбастични” аминокиселинни добавки, но в последните години добавката на аминокиселината глутамин стана изключително популярна и то напълно основателно. Глутаминът е “майката ” на всички аминокиселини.
Глутаминът не е незаменима аминокиселина – може да се синтезира от валин, изолеуцин и глутамат. По време на болест и / или стрес (тежките тренировки са стрес) някои части на тялото се нуждаят от толкова много глутамин, че тялото не успява да произведе достатъчно. В европейските болници тази аминокиселина се използва като медикамент за пациенти, страдащи от стрес или травма (след операция, изгаряне, болест и др.). Изследванията показват, че глутаминовите добавки могат да предотвратят мускулните загуби – имат мощен антикатаболен ефект.
Без съмнение нашите тела използват много глутамин всеки ден. Например глутамина е необходим в голямо количество за да се поддържа правилното функциониране на имунната система, панкреаса, бъбреците, жлъчката и черния дроб. Глутамина е и основен “азотен преносител” – спомага за “преместването” на амоняка от белите дробове и мозъка до бъбреците. Големи количества глутамин се използват за изграждането на  най-мощния антиоксидант, глутатион. Глутамина е важен и за синтезирането на мускулния гликоген.
Глутамина е една от аминокиселините, които предизвикват допълнително отделяне на растежен хормон. Организмът ни се нуждае от много глутамин за множество неща, включително и за мускулния метаболизъм.
Тялото има големи запаси от глутамин в мускулната тъкан – мускулите са глутаминови резервоари (в скелетните мускулни клетки глутамина е 60% от свободните аминокиселини). Когато вътрешностите, имунната система и други глутаминови “потребители” не могат да си набавят необходимото количество от тази жизнено важна аминокиселина от диетата и от собственото производство, те лишават мускулната тъкан от глутамин. Тогава мускулите се разграждат, те са в състояние на катаболизъм – причината е, че глутамина участва в поддържането на подходящата клетъчна хидратация, клетъчния обем. Намаляването на нивото на глутамина в мускулите води до намаляване на клетъчния обем – това е катаболизъм.
Очевидно искаме да избегнем тази ситуация, затова глутаминовите добавки несъмнено са важни. 
Може да се помогне на организма да задоволи повишените си потребности от глутамин в определени моменти (веднага след тренировка и вечер преди лягане) чрез допълнително приемане, като по този начин се запазят нивата на глутамина в мускулите. Ако на имунната система и вътрешните органи се достави необходимото им количество глутамин, тези системи няма да “посегнат” на складирания в мускулите глутамин, който поддържа обема на мускулните клетки и белтъчния метаболизъм на високо ниво.
Точното количество глутамин, необходимо на културист за да поддържа оптимален мускулен метаболизъм, да увеличи обема на клетките и да поддържа имунната система, зависи от множество  фактори. Ако диетата е богата на висококачествен белтък, добавянето на 3-5 грама глутамин няколко пъти на ден е напълно достатъчно.
Има възможност да се увеличи обема на мускулните клетки (като се получи свръх насищане на глутаминовите складове в мускулните клетки) чрез презареждане с глутамин в комбинация с мощни инсулин отделящи въглехидрати за 5-7 дни.  

Препоръчителна употреба на GLUTA 100

Препоръчителна употреба
Приемайте 3 - 5 грама глутамин няколко пъти на ден:
- 30 - 60 минути преди тренировка (заедно с креатин, ВСАА, бета аланин и др.)
- веднага след тренировка (заедно с креатин, ВСАА, бета аланин и др.)
- вечер преди сън (заедно с аргинин, лизин, ГАБА)
- към протеиновия шейк между основните хранения

Комбинацията креатин + глутамин + таурин + инозин + инсулин-отделящи (бързоусвоими) въглехидрати, има мощен ефект  върху нарастването на мускулната маса и сила, сравним 

с ефекта от употребата на анаболните стероиди, но без никакви странични ефекти.

Състав на GLUTA 100

Хранителна информация в доза (5g)

L-глутамин 5 000mg

Състав:               L-глутамин, атислепващ агент: силициев диоксид.

Алергени: Продуктът е произведен в съоръжение, в което се обработват добавки, съдържащи мляко, яйца, глутен, соя, риба и ракообразни, серен диоксид и ядки.

Съхранение: На сухо и хладно място до 25'C, защитено от пряка слънчева светлина, недостъпно за малки деца. Не се препоръчва на лица под 18г, бременни и кърмещи жени. Не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не превишавайте препоръчваната дневна доза.

 

Мнения за GLUTA 100
Други продукти