BCAA+Glutamine 500g Pure, OstroVit

BCAA+Glutamine 500g Pure
Стандартна цена: 53.40 лв.
Намален на: 44.50 лв.
Спестявате: 8.90 лв.

Брой: наличен! Наличен!

Имаш въпрос? Обади се на телефон
0887 47 88 41 или изпрати email на info@yeee.bg

Продукт в промоция с намалена цена!
В ограничени количества!


Производител: OstroVit
Категория: Аминокиселини
В опаковка: 500g (50 дози)
Наличност: На складОписание на BCAA+Glutamine 500g Pure

BCAA + Glutamine на OstroVit е отличен продукт за физически активни хора. Съдържа само глутамин и аминокиселините с разклонена верига - не съдържа подсладители, оцветители, пълнители или други добавки. Микронизиран за по-добро усвояване. 

Ползи от приема на BCAA + Glutamine:

* За увеличаване на мускулната маса - стимулират белтъчния синтез в скелетните мускули

* За намаляване на телесните мазнини - стимулират липолизата и ограничават загубата на чиста мускулна маса

* Ускоряват възстановявнето от физическата и умствена умора след тренировка.

* Приемането им по време на тренировка (заедно с водата) може да отложи настъпването на умората. Тоест с тази добавка може да се тренира по-тежко и по-продължително.

* Имат доказано действие, регулиращо работата на невротрансмитерите.

BCAA 2-1-1 на OstroVit е хранителна добавка, съдържаща аминокиселини с разклонена верига (BCAA) с най-високо качество в съотношение 2:1:1 (левцин, изолевцин, валин). Тези аминокиселини са незаменими аминокиселини - човешкото тяло не може да ги синтезира и трябва да се набавят с храната. Над 30% от мускулите са съставени от BCAA.

Безспорно, BCAA са фундаментални в нашата диета. Те са важни не само за здравето, но и за изграждането на мускулните клетки, за възстановяването след тежки тренировки и за намаляване на телесните мазнини. Приема на BCAA трябва да бъдат увеличен особено при хора, които тренират усилено. С увеличаването на физическата активност нараства необходимостта от есенциални (незаменими) аминокиселини.

Глутаминът не е незаменима аминокиселина – може да се синтезира в тялото от валин, изолеуцин и глутамат. По време на болест и  стрес (вдигането на тежести е стрес) някои части на тялото се нуждаят от толкова много глутамин, че тялото не успява да произведе достатъчно. Изследванията показват, че глутаминовите добавки могат да предотвратят мускулните загуби – имат мощен антикатаболен ефект.

Глутаминът е необходим в голямо количество за да се поддържа правилното функциониране на имунната система, панкреаса, бъбреците, жлъчката и черния дроб. Глутамина е и основен “азотен преносител” – спомага за “преместването” на амоняка от белите дробове и мозъка до бъбреците. Големи количества глутамин се използват за изграждането на  най-мощния антиоксидант, глутатион. Глутамина е важен и за синтезирането на мускулния гликоген.

Глутамина е една от аминокиселините, които предизвикват допълнително отделяне на растежен хормон. Организмът ни се нуждае от много глутамин за множество неща, включително и за мускулния метаболизъм.

Тялото има големи запаси от глутамин в мускулната тъкан – мускулите са глутаминови резервоари (в скелетните мускулни клетки глутамина е 60% от свободните аминокиселини). Когато вътрешностите, имунната система и други глутаминови “потребители” не могат да си набавят необходимото количество от тази жизнено важна аминокиселина от диетата и от собственото производство, те лишават мускулната тъкан от глутамин. Тогава мускулите се разграждат, те са в състояние на катаболизъм – причината е, че глутамина участва в поддържането на подходящата клетъчна хидратация, клетъчния обем. Намаляването на нивото на глутамина в мускулите води до намаляване на клетъчния обем – това е катаболизъм.

Препоръчителна употреба на BCAA+Glutamine 500g Pure

Разтворете 1 доза 5g (1,5 мерилки) в 100-150мл вода или сок.
В тренировъчни дни вземете 1 доза преди и още 1 доза веднага след тренировка. 
При тренировка за издръжливост (над 90 минути - тичане, гребане, футбол, плуване и др.) - добавете една доза в изотоничната напитка, която изпивате по време на натоварването.
В нетренировъчен ден можете да вземете 1 доза сутрин и още 1 следобед.
За по-добър ефект може да се комбинира с бета аланин, креатин, L-карнитин,  аргинин и др.

Състав на BCAA+Glutamine 500g Pure

Хранителна информация  за:   10g (1 доза)   20g(макс.дневно)

L-Глутамин                                        5000mg             10000mg

L-Леусин                                            2500mg              5000mg

L-Валин                                              1250mg              2500mg

L-Изолеусин                                      1250mg              2500mg 

   Състав: L-глутамин, L-леусин, L-валин, L-изолеусин.

Алергени: Може да съдържа мляко, соя, фъстъци, други ядки, сусамово семе, овес,  яйца, ракообразни и риба.

Съхранение: На сухо и хладно място до 25'C, защитено от пряка слънчева светлина, недостъпно за малки деца. Не се препоръчва на лица под 18г, бременни и кърмещи жени. Не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не превишавайте препоръчваната дневна доза.Мнения за BCAA+Glutamine 500g Pure


Други продукти