Vitamin D3+K2 Calcium 90tabs, OstroVit

Vitamin D3+K2 Calcium 90tabs
Стандартна цена: 19.80 лв.
Намален на: 16.50 лв.
Спестявате: 3.30 лв.

Брой: наличен! Наличен!

Имаш въпрос? Обади се на телефон
0887 47 88 41 или изпрати email на info@yeee.bg

Продукт в промоция с намалена цена!
В ограничени количества!


Производител: OstroVit
Категория: Здравословни продукти
В опаковка: 90табл (45 дози)
Наличност: На складОписание на Vitamin D3+K2 Calcium 90tabs

Vitamin D3+K2 Calcium е специално разработена комбинация, която доставя калций и витамини D3 и К2 в оптимално съотношение.

Калций

Калцият е най-широко разпространеният минерал в човешкото тяло, незаменим за функционирането на хормоналната система, поддържането на здрави кости и зъби, необходим е и за съкращението на мускулите, съсирването на кръвта, предаването на нервните импулси. Приблизително 99% от общото количество на калций в тялото се намира в костите и зъбите. При недостиг на калций за поддържане на тези жизненоважни функции, тялото извлича калций от костите и зъбите, което води до влошаване на тяхното състояние.

Витамин D

За ефективно усвояване на калция се нуждаем от и от витамин D.

Организмът ни може да произвежда витамин D под действието на слънчевите лъчи, но това често не е достатъчно и при много хора се наблюдава недостиг. Дефицитът на витамин Д е една от най-честите причини за трудното усвояване на калций.  Калцият в организма се резорбира в червата, като за това е необходим витамин D (холекалциферол), който също спомага и за включването на калция в изграждането на костите.

Витамин К

Витамин К е мастноразтворим витамин, който е важен и за доброто състояние на костите,  и за нормалното съсирване на кръвта. Неговата роля е да активира определени белтъци в организма, които се наричат GLA-протеини. Най-голямо значение имат два от тях: о̀стеокалцин и ма̀триксен GLA протеин (MGP). Остеокалцинът е протеин, произвеждан от клетките, които изграждат костно вещество – остеобласти – и е от ключово значение за минерализацията на костите. MGP, от друга страна, е белтък, който може да бъде открит на много места в организма, сред които са хрущялите и артериалната стена. Неговата роля е да потиска калцификацията (процес на отлагане на калций в тъканите). С напредване на възрастта, отлагането на калций в стената на артериите се увеличава. Това води до намаляване еластичността на стените на артериите и те не могат адекватно да участват в регулацията на кръвното налягане. Всичко това повишава риска от сърдечно-съдови проблеми.

Системният недостиг на калций и витамини D и К може да се превърне в предпоставка за намаляване на костната плътност и здравина, като по този начин се повишава рискът от фрактури (счупвания).  В ранните стадии костната загуба обикновено няма външна изява и изразени симптоми. С напредване на процеса могат да се появят следните признаци и оплаквания:

- Болки в гърба

- Загуба на височина

- Приведена поза

- Счупвания при безобидни травми

Навременната профилактика и грижа са изключително важни за запазване на здравето и поддържане на прилично качество на живот (изпълнение на елементарни действия без болка - например изправяне от легнало положение и от седеж, клякане и т.н.).

Vitamin D3+K2 Calcium се препоръчва в следните случаи:

Проблеми с опорно-двигателния апарат

Преди, по време на и след периода на менопауза

Физическа активност и интензивно спортуване

Небалансирана диета

Наднормено тегло

Зряла и напреднала възраст


Препоръчителна употреба на Vitamin D3+K2 Calcium 90tabs

Вземайте по 1 доза (2 таблетка) дневно преди храна. 

Състав на Vitamin D3+K2 Calcium 90tabs

Хранителна информация  за   2 табл (1 доза)

Калций                                              750mg

 - от калциев карбонат                   1875mg

Витамин К                                      100mсg

Витамин D                                        50mcg

Състав: калциев карбонат (калций), пълнители: микрокристална целулоза, калциев фосфат и нишесте, антислепващи агенти: магнезиеви соли на масни киселини и силициев диоксид, менахинон-7 (вит.К) от бацилус субтилис нато, холекалциферол (вит.D) .


Алергени: Може да съдържа следи от мляко, соя, фъстъци, други ядки, сусамово семе, овес,  яйца, ракообразни и риба.

Съхранение: На сухо и хладно място до 25'C, защитено от пряка слънчева светлина, недостъпно за малки деца. Не се препоръчва на лица под 18г, бременни и кърмещи жени. Не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не превишавайте препоръчваната дневна доза.  

Мнения за Vitamin D3+K2 Calcium 90tabs


Други продукти