30 април - Културизъм и фитнес - квалификация за Балканско и Европейско първенства.

Пловдив,  30 април 2011, кино "Гео Милев". Квалификация за националните отбори по културизъм и фитнес за предстоящите международни първенства тази пролет (балканско и световно).

Този път вълненията не бяха свързани само с "кой ще е в моята категория?", "аз добре ли съм, а?", "Христомир на колко килограма ще участва тази година?", "Митко Димитров защо няма да участва?" и други актуални въпроси от житието-битието на родните състезатели.

Това което наистина яко тревожеше всички участници е въпросът “Що е то допинг тест в културизма и аз `кво да правя сега?”. Мъглата беше допълнително сгъстявана от различни слухове, пускани периодично от “добре информирани източници”.

Първата реакция на новината за “новата придобивка” беше опита за отхвърляне на самият факт – “Не вярвам да го направят, кога ще вземат пробите на квалификациите, кога ще ги обработят, кога ще излязат резултатите да се види кой е чист и кой не е и да се оформи окончателния състав на националния отбор -че то дотогава състезанията ще са приключили”.

После в отговор на въпроса “само за диуретици ли ще гонят или за всичко” плъзна невероятната версия “допинг теста е за вътрешна консумация. в зависимост от резултатите, експерти в областта на химическата промишленост и зобта, наети специално от федерацията (за много пари), ще помогнат на всеки един състезател да се яви чист като сълза на истинските допинг тестове”. Естествено радостта трая кратко – много бързо се разбра, че няма такова нещо.

Финалната версия гласеше, че теста ще е само за диуретици. Тогава състезателите се разделиха на две основни групи:

1.                             Да-а-а, бая зор ще видя без диуретик този път, ама няма как, ще играя по правилата, щото са за всички, нали така?

2.                             Ебал съм му мамата, аз да стана първи пък после ще го мисля.

И така, дойде този прекрасен ден (без майтап, деня си беше супер), в който всеки показа колко добре си е свършил работата.

След обявяването на класирането във всяка категория, водещият бодро канеше първите двама да заповядат на допинг тест при г-н  Петко Гайтанджиев. Мистър Гайтанджиев е известен с изключително либералните си възгледи по въпросите касаещи точните числа (например при обявени на етикета 90% протеин, белтъчното съдържание в неговите продукти достигаше до невероятните 45%). Тези негови творчески наклонности хвърлят лека сянка на съмнение върху евентуалните резултати от допинг теста.

По едно време започна цирка – водещият на няколко пъти прикани накои от победителите, които (дали заради вродената си скромност или заради панически ужас от резултата) са пропуснали да се отбият и да пуснат по една вода при г-н Гайтанджиев.

Оказа се, че допинг теста не е страшен – г-н Гайтанджиев не яде хора, а дава шишенце и с учтива молба да не се препикава амбалажа, пуска изненадания състезател сам да извърши необходимите манипулации. Който е “чист” отива лично да даде своя дан за феър плея. Останалите започват да обикалят зад сцената и леко замаяни от късмета си питат присъстващите дали могат да им услужат с малко чиста урина.

Ха-ха-ха, егати порнографията. За тези които незнаят, при истинските допинг тестове (на каквито са подложени всички състезатели от олимпийските спортове) проверяващият отива със състезателя в тоалета за да се убеди с очите си, че няма да му спретнат някой от известните номера за манипулиране на пробата – чиста урина в найлонова опаковка скрита в гащите, или добавяне на някакво прахче в прясната урина и т.н.

На кого е нужно това? Дали е обикновена тъпотия и мърлящина или просто друг начин да се лансират определени състезатели? Много ясно, че подготовката на състезател, спокойно ползващ всички средства, тече много по-леко и е много по-резултатна от подготовката на баламите, опитващи се да играят по правилата.

Тази липса на елементарно уважение от страна на Федерацията към труда на всички състезатели, е една от основните причини за оредяващите редици на състезателите по културизъм и фитнес. И при мъжете вече има категории с по един участник – супер, а? А жените няма смисъл да ги коментирам – мога само да се радвам, че тези момичета не се отказват лесно и продължават да озаряват с присъствието си тези състезания. Амин.

Така-а-а, ето и класирането.

Бодифинтес

5. Точно толкова бяха всички участнички. И за да не се наложи да дадат пет първи места, организаторите обединиха всички състезателки в една категория. Ми то друго какво да направят? Усеща се огромна празнота без Гергана (оная от Сървайвър, дето си счупи зъба, сега сети ли се).

1. Йорданка Бахчеиванова (Варна). Много направена, много месо има по нея. Може би прекалено много месо за бодифитнес. Но си е най-завършена, трудно можеш да и намериш слабо място.

2. Бонка Серафимова (Варна). Страхотно излъчване, много артистична. Има си и кусури – (краката и не са така изчистени като горницата), но те не могат да развалят цялостното отлично впечатление. През цялото време усмихната, изглеждаше най-естествена, без напрежение. Радост за окото.

3. Любомира Стефчева (София). още по-добре изглежда от миналата година. Бравос.

4. Милена Манджукова

5. Ирина Колева (Варна). Сори, ама не изглежда добре на сцената. Нещо в структурата, нещо в позирането яко куца. Много се надявам това да не я откаже а само да я амбицира да се подготви още по-добре. Ха се е отказала, ха са намалели участничките с 20%.

Фитнес 

Общо две участнички (да са ни живи и здрави). Ей за тука трябва да се вербуват много момичета – красива и женствена категория, където има и съчетания, изобщо много по-колоритно представяне отколкото само едно сухарско позиране.

1. Звезделина Георгиева (Варна). Гимнастичка – изкърти съдиите със съчетание. Непретенциозно, нежно телце, без следа от зоб. Остана да си намери подходящ партньор за смесени двойки и да взривяват публиката.

2. Не успях да запиша името. Далеч от фитнеса – фигура на гюлетласкач (огромни рамене, масивна мускулатура на краката). Много добро съчетание и костюм (Маската, оня филм с Джим Кери) и отлично изпълнение.

 Културизъм ветерани

 1. Павел Русенов (Кюстендил) – ма-а-алко по-релефен от втория. Пръв сред равни.

2. Ясен (София) – много ми хареса структурата – структура на атлет, дори да не тренир, пак ще изглежда атлетично (повечето културисти като спрат и заприличват на курбанджии – шкембе, шарена сланина – пълен комплект). прилича на старите билдъри – Майк Менцер, нещо такова.

 Класически културизъм до 171 см

 1. Константин Паскалев – перфектен.

2. Даниел Николов.

3. Алиш Хамди (Варна). Дебют. Да изчисти краката другия път.


 Класически културизъм до 175 см

 1. Апостол Петров (Поморие) – най-изчистен.

2. Тимур Сеферов (София). Страшен ген, прекрасна структура. Много ми се искаше да е по-надран и стане първи. Но и така отива на европейското – надявам се там да го видим в перфектна форма.

3. Димитър Иванов (София). Добре свършена работа. Обаче с гинекомастия – грозна картинка.

4. Красимир Петров.

5. Антон Димитров.


 Класически културизъм до 180 см

 1. Николай Стоянов (от Леон, Казанлък) – много як, много надран. Обаче не е за класически културизъм (доколкото тук на първо място не трябва да се поставя бруталната мускулатура, а красотата и хармонията). Не ми харесва структурата му.

2. Цветан Атанасов (Поморие). Страшен ген, прекрасна структура. Много ми се искаше да е по-надран и стане първи. Но и така отива на европейското – надявам се там да го видим в перфектна форма.

3. Любомир Иванов (София). Трябва му още ширина в долната част на гърба.

4. Николай Рашков (Каварна). Старо куче-медалист – позира страхотно. Висок, с дълги крайници, мощна горница, тънка талия – Пример за класически културист. Да може да оправи задното бедро и изчистването (с такава форма няма как да отиде по-напред в класирането) – цена няма да има.

5. Георгиос (Поморие) – мисля, че е дебютант. Страхотно съчетание направи. Ще се радвам да го видя в по-добра форма.

6. Благой Стоянов (Разград).

 

Класически културизъм над 180 см

 1. Андрей Андреев (София) – невероятен екземпляр – перфектен във всичко, че и симпатяга. Може да поспопри с  Тути за титлата “най-добър класик”.

2. Мартин (Варна). киндер сюрприз – и той не очакваше че ще се класира толкова напред. Видимо се е подобрил – и формата, и позирането (не спря да натиска с краката, това много помага да излеждаш по-добре). Малко е оплескал изчистването накрая  – цяла зима беше чист и това може да го е подвело да се поотпусне. Има още какво да подобрява, но най-важното е че има много хубава структура – малко му трябва за да стяне перфектен .

3. Йордан Станев (София) – много як и направен горе, със сравнително слаби крака – неприятен контраст който го дърпа назад.

4. Десислав Серафимов (Варна). Като знам какъв труд хвърли тази зима за да се подобри, резултата е леко обезсърчителен. Уж добре изчистен, а пресата не се виждаше (а Десо има много красива преса). Според него е от гадната боя, ама едва ли е само от нея. Представянето му сега беше малко по-слабо дори от миналогодишното – и съчетанието си изигра някак вяло, не успя да взриви публиката както миналата година. Искрено се надявам Десислав да отстрани допуснатите грешки и пак да го видим в шампионска форма.

5. Галин Балков (Поморие) – въз-мазнички крака.

6. Борислав Георгиев (София) – като оставим на страна слабата форма, Борислав беше на практика без боя и нищо не скриваше огромните морави пъпки по целият му гръб – изключително грозна картинка.

7. Велизар Маринов – май изобщо не се беше чистил за това състезание – много мазен излезе, и изобщо не ебаваше да стои в “релакс” когато викаха другите за сравнително позиране – това в никакъв случай не прави добро впечатление. Обаче под дебеличката кожа има добър материал  - с просто око се вижда един много голям гръб и като цяло добри пропорции – ще видим следващия път какво ще покаже от тези работи.

 

Културизъм до 65 кг

 1. Цветан Цветанов (Варна) – опитен състезател в отлична форма, най-голям и най-изчистен в тази категория.

2. Радо Ангелов (Русе). Много красиво тяло, страшни пропорции. Дано да успее по-добре да се изсуши следващият път.

3. Славян Георгиев (Бяла Слатина). Дебютант и то много млад. Далеч зад Цветан и Радо. Но живота е пред него – има възможност да се докаже.

 

 

Културизъм до 70 кг

 1. Гюнай Мустафа – заслужено първи. Обаче съвсем не толкова нарязан както миналата есен. И боята му беше много тъмна и прекалено лъскава – приличаше на участник в мазни борби. Силните отблясаци пречеха да се видят фините детайли (или пък маскираха някои недостатъци?). надявам се на европейското да го видим във формата с която стана абсолютен шампион за 2011.

2. Генади (София). Много добре стои, но имаше вода за изкарване.

3. Николай Георгиев (Бяла Слатина).

 

Културизъм до 75 кг

 1. Валентин Ражанков – заслужено първи.

2. Пламен Райков. Не ми хареса. Но пък съдиите са го харесали, което е по-важно за него.

3. Герасим Драгнев (Варна). Много сух, с подобрена форма. Обаче конкуренцията в тази категория е убийствена. Трябвят му още гръб и гърди ако иска да пребори предните двама.

4. Мариан Френгиев (Казанлък) – красива структура, но трябва да подобри формата си за да дръпне по-напред в класирането.

5. Йовко Тихов (Сливен) – много масивен, но недостатъчно изчистен, прасеца малко изостава. Горницата му е феноменална.

6. Петър Петриков (Варна) – много красива горница, но недостатъчно сух, краката обаче са доста зле – все едно че не ги тренира.

 

Културизъм до 85 кг

 Христомир Христов. И сам войнът е войн. Други нямаше в категорията. Ицо не беше изсушен и малко вяло изкара съчетанието, вероятно се пази за европейското. Но дори така пак си личеше високата класа.

 

Културизъм до 85 кг

 1. Петър Борисов. Много по-добър от предната година. Краката и ръцете са подобрени и вече не изглеждат като изоставащи групи.

2. Тошко Тодоров. Браво, Тоше. За този човек времето е спряло – всеки път излиза в перфектна форма, въпреки че отдавна има право да се състезава при ветераните. Похвалих го че е сменил съчетанието и музиката, а той ми каза че преди сътезанието изобщо не позира! Просто излиза на сцената и импровизира! Пълен изрод!

3. Даниел Рошков. Най-надран в тази категория.

4. Пламен Кърджалийски.

5. Николай Николов.

 

Културизъм до 90 кг

 1. Насър Ал Ахмед. Отлична форма. Обаче тези мутирали рамене му идват малко в повече.

2. Валентин Игнатов.

3. Никола Николов. Кофти форма (виждали сме го къде-къде по-нарязан) обаче с позирането компенсира донякъде.

4. Йордан Коршутов. Мисля, че беше в по-добра форма от Никола, но в позирането хич го няма. Изобщо не трябва да се отпуска на сцената ако иска да го забележат.

5. Лалов.

 

Културизъм до 100 кг

 1. Динко Желязков. Отлична форма. Обаче не е като на републиканското 2010. 

2. Георги Славов. Феноменален гръб и въобще горната часта на тялото. Наваксал е и в бедрата (преди изглеждаха прекалено слаби за тази горница).

3. Петър Шишков. Забележителен прогрес, но му трябва още гръб и по-добро изсушаване.

4. Станимир Дърваров. Не е това което беше преди десетина години (тогава бе последното му участие). Тогава беше чудовище, а сега  изглеждаше малко нещастен на сцената, със слаби крака, замазан.

 

Над 100 кг

 Съдиите отдавна не бяха правили такъв цирк – да пробутат някого цели две места напред. Юли Русев изобщо не беше за първото място – цялата зала го освирка, че и го замерваха с отпадъци. Обаче на Юли му дремеше на онази работа и на слизане от сцената размаха купата към публиката за да я подразни.

 1. Юли Русев. Нито някаква забележителна маса, нито впечатляващ релеф. Направо за третото място.

2. Иван Илиев. Много труден избор между него и Николай Стоянов. И двамата изглеждаха много по-добре от всички останали в тази категория.

3. Николай Стоянов. Другият прекаран в тази категория.

4. Детелин Койчев.


Смесени двойки

1. Десислав и Бонка Серафимови разгембиха залата! Такова съчетание е нямало  в цялата история на българската федерация. Ма това пластика, това ритъм, това синхрон, това хореография - страшна работа. И двамата са се занимавали професионално с танци и това им личи от далеч. Истински артисти, със страхотни фигури (и двамата са високи), естетически много издържано съчетание (никакви дебелашки залитания към ефтина еротика например). Дори само за да видиш тяхното съчетание си заслужава  да дадеш 10 лв за вход. Браво!

2. Ирина Колева и Мартин - имат напредък от миналата година, но Серафимови много вдигнаха летвата - нямат стигане.

Всички новини

Заповед на министъра на спортаЗаповед на министъра на спорта Заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, с която се допуска практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес от 18.05.2020 г., при спазването на строги противоепидемични мерки, съгласувани с министъра на здравеопазването. Направи подарък на приятел!Направи подарък на приятел! С няколко лесни стъпки можете да спечелите 5 награди от магазин ЖЪЛТО. Предизвикай приятел, спечелете награди!Предизвикай приятел, спечелете награди! С няколко лесни стъпки можете да спечелите едномесечна карта за фитнес. РАБОТНО ВРЕМЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕРАБОТНО ВРЕМЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ 5 хранителни съвета за бързо и трайно сваляне на килограми5 хранителни съвета за бързо и трайно сваляне на килограми Храненето е най-важния фактор, който определя колко тежим, как изглеждаме и как се чувстваме.  5 ЕФЕКТИВНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПЛОСЪК КОРЕМ5 ЕФЕКТИВНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПЛОСЪК КОРЕМ    Ако сте решили да запретнете ръкави в името на доброто здраве, отличното настроение и добрия външен вид - ние имаме няколко съвета как да постигнете истински резултати по най-бързия начин.  F2 FULL FORCE с нова визияF2 FULL FORCE с нова визия От 2015 популярната марка ще бъде с по-стилен дизайн. Изтеглят от пазара продукт на Джей Кътлър заради забранена съставка!Изтеглят от пазара продукт на Джей Кътлър заради забранена съставка! Световно първенство по фехтовка за ветерани, Варна 2013Световно първенство по фехтовка за ветерани, Варна 2013 Шест дни в Двореца на културата и спорта ще мерят сили ветераните от най-аристократичния от всички спортове! РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО СИЛОВ ТРИБОЙ, ВАРНА, 14 - 15 СЕПТЕМВРИ 2013РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО СИЛОВ ТРИБОЙ, ВАРНА, 14 - 15 СЕПТЕМВРИ 2013 Може да наблюдавате директно състезанието! Графикът за първенството е готовГрафикът за първенството е готов РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО СИЛОВ ТРИБОЙ, ВАРНА, 14 - 15 СЕПТЕМВРИ 2013РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО СИЛОВ ТРИБОЙ, ВАРНА, 14 - 15 СЕПТЕМВРИ 2013 За радост на любителите на сериозните тежести от Източна България! Отдавна трябваше да се случи нещо такова и във Варна. Доста вода изтече от последния национален турнир по вдигане от лег, организиран от ЖЪЛТО.  Захари Дамянов отново на All American Open - New YorkЗахари Дамянов отново на All American Open - New York    Захари Дамянов работи сериозно по въпроса да обогати колекцията си от спортни трофеи, към която той съвсем скоро прибави Европейската титла за 2013. Държавно лично и отборно първенство по Силов Трибой 2013 г., Първи КръгДържавно лично и отборно първенство по Силов Трибой 2013 г., Първи Кръг Първи кръг от Държавния Личен и Отборен Шампионат по Силов Трибой, в Горна Оряховица. 4 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала за България от Световното първенство по муай тай!4 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала за България от Световното първенство по муай тай! Нашите пак се връщат с пълна кошница от Световното първенство в Тайланд. Световно първенство по Муай Тай 2013. Световно първенство по Муай Тай 2013. Петнадесет бойци ще представят България на Световното първенство по Муай Тай в Тайланд 2013. Отборът е на спортен лагер във Варна. Отборна Европейска титла 2012 за България по муай тайОтборна Европейска титла 2012 за България по муай тай Очакваме достойно представяне и на Европейското по К1 в Турция след четири седмици. Турнир по вдигане на тежести и тласкане на гюле за хора с увреждания 2012Турнир по вдигане на тежести и тласкане на гюле за хора с увреждания 2012 Стела Енева организира традиционния турнир Атлант и тази година. Европейско първенство по муай тай, Варна 2012Европейско първенство по муай тай, Варна 2012 Днес бе официалното откриване на Европейското първенство по муай тай 2012 във Варна. Очакваме много медали за България. Абсолютна европейска титла за Наско Димитров за 2012 !Абсолютна европейска титла за Наско Димитров за 2012 ! Най-добрият културист на Стария континент за 2012 при младежите е българин, казва се Атанас Димитров, родом е от Сливен, учи във Варна и работи в ЖЪЛТО. 100% CASEIN COMPLEX и 100% WHEY COMPLEX - новите протеинови формули от SCITEC NUTRITION100% CASEIN COMPLEX и 100% WHEY COMPLEX - новите протеинови формули от SCITEC NUTRITION WHEY или CASEIN - кой протеин да избера?Правилният отговор е "И двата"! ТУРНИР ПО КУЛТУРИЗЪМ ПЛОВДИВ 21.04.2012ТУРНИР ПО КУЛТУРИЗЪМ ПЛОВДИВ 21.04.2012 Страхотен празник за феновете на този железен спорт. Ясни са нашите представители за предстоящите Балканско и Европейско първенства. Кой е най-вкусният протеинов бар?Кой е най-вкусният протеинов бар? Протеиновите барове OhYeah! получиха най-високата оценка за 2011! Сцената на КАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТО е вече готова.Сцената на КАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТО е вече готова. Очакваме ви утре. Започваме в 9,00 с йога, след това боди шейпинг, зумба за деца, балет Елемент, културисти гост-позьори, тае бо трипъл уърк аут, стрийт денс, зумба до 20,00. КАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТО - партньориКАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТО - партньори Благодарности за подкрепата! Кои са инструкторите на КАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТО.Кои са инструкторите на КАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТО. Ето кой ще води класовете на 24.03.2012. Балет ЕЛЕМЕНТ ще участва на КАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТОБалет ЕЛЕМЕНТ ще участва на КАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТО Балет ЕЛЕМЕНТ се представи отлично на  Sofia Dance Fest - две първи и две трети места. И ще уважат КАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТО с присъствието си. КАРДИО ФИТ ФЕСТ  ЖЪЛТОКАРДИО ФИТ ФЕСТ ЖЪЛТО КАРДИО ФИТ ФЕСТ  ЖЪЛТО ще се случи на 24 март 2012 (събота),  Дворец на културата и спорта, гр. Варна МУТАНТСКИЯТ ЕФЕКТ на Mutant MAYHEMМУТАНТСКИЯТ ЕФЕКТ на Mutant MAYHEM Mutant MAYHEM - неочаквано добра комбинация! PRIMARY NUTRITION отново пусна страхотни нови продукти.PRIMARY NUTRITION отново пусна страхотни нови продукти. Няколко много интересни продукта вече са на пазара - липотропен фетбърнър (без стимуланти), продукти за издръжливост на основата на инозин и ултра модерния бета аланин, комплексен продукт за ставите и костите и др. Най-ефективната FB напитка отново е налична.Най-ефективната FB напитка отново е налична. Отново може да използвате най-мощната легална формула за изгаряне на мазнините. ММА Републиканско първентво 2011ММА Републиканско първентво 2011 Тази есен Републиканското първенство по ММА ще се проведе във Варна! 30 април - Културизъм  и фитнес - квалификация за Балканско и Европейско първенства.30 април - Културизъм и фитнес - квалификация за Балканско и Европейско първенства. Кой ще ни представя на международните първенства тази пролет? БЪЛГАРИЯ: 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на Световното по муай тай в ТАЙЛАНД  2011 !!!БЪЛГАРИЯ: 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на Световното по муай тай в ТАЙЛАНД 2011 !!! БЪЛГАРИЯ: 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на Световното по муай тай в ТАЙЛАНД 2011 ! Новите Новите "ХИДРИ" на RED STAR NUTRITION вече са на пазара.       Обновените хипотонични напитки HYDRA на RED STAR NUTRITION вече са на пазара. Още по-добри..    Държавно първенство по муай тайДържавно първенство по муай тай Държавното първенство по муай тай тази година ще се проведе на 19 и 20 февруари във Варна, с пълната подкрепа на  ЖЪЛТО. Коледни и новогодишни промоцииКоледни и новогодишни промоции -20% намалени е на цените в ЖЪЛТО. Промоцията важи от 13 декември 2010 до 13 януари 2011. ММА в Св. ВласММА в Св. Влас Уникално шоу, уникални битки. С подкрепата на ЖЪЛТО. Наско Димитров вече е част от ЖЪЛТОНаско Димитров вече е част от ЖЪЛТО Един много переспективен състезател има шанса да ползва пълната подкрепа на ЖЪЛТО Рони Колман в СофияРони Колман в София Изложи се като кифладжия без кифли! Една много специална зала Една много специална зала Сряда отвори врати най... Христомир във ВарнаХристомир във Варна Семинар с Христомир Христов във Варна на 27.03.2010 Ще се срути ли ЖЪЛТО в Пловдив?Ще се срути ли ЖЪЛТО в Пловдив? Живота на консултанта е застрашен? Жълто с нов уеб сайтЖълто с нов уеб сайт В момента го тъпчем с информация както еднорък готвач - пълнена пиперка. Очаква се скоро да свършим.