LAVA GREEN 500ml - RED STAR NUTRITION | Жълто - магазин за хранителни добавки и Фитнес храни
Promo
-70%
LAVA GREEN 500ml

LAVA GREEN 500ml - RED STAR NUTRITION

 • Бранд: RED STAR NUTRITION
 • Размер: 500ml (2 дози)
 • Наличност: На склад
 • Продукт в промоция с намалена цена!
  В ограничени количества!

  Промо цена

  3.00 лв.

  0.90 лв.

  Както всички продукти на Red Star, в LAVA няма компромиси с качеството и количеството на съставките. 4520mg доказано ефективни ингредиенти, свързани с редуцирането на телесните мазнини! Трудно ще намерите друг продукт за горене на мазнини, който да е близо до LAVA като активни съставки и ефект.

  За съжаление много марки, предлагащи добавки, изповядват философията „по-малко е по-добре” по отношение на използваните съставки. Тази философия работи отлично по отношение на печалбата. Но това е за сметка на ефективността на продукта и в крайна сметка – на резултата който ще постигнете. 
   
  Три етапно действие
   
  LAVA атакува телесните мазнини от три различни ъгъла за да ускори тяхното редуциране:
  - първо, синергично действащите съставки на LAVA стимулират извеждането на мазнините от мастните депа;
  - после, подпомагат транспортирането на мазнините до митохондриите, където се използват за енергия;
  - и накрая, LAVA ускорява метаболизма, за да могат всички транспортирани мазнини да бъдат използвани като гориво. 
   
  Извеждане от мастните депа
  Ако искаш да намалиш телесните мазнини трябва да намалиш размера на мастните клетки. Когато се орелефяваш ти не намаляваш броя на мастните клетки. Броят на мастните клетки не се променя (освен ако не си направиш липосукция). Ти само ги свиваш.
  За да станеш по-изчистен, трябва ефективно да намалиш количеството мазнини складирани в мастните клетки, което ще доведе до намаляването на техния размер. С други думи – трябва да стимулираш извеждането на мазнините от мастните депа.
   
  Транспорт
  Изкарването на мазнините от мастните депа е само първата стъпка. Ако не се използват като гориво мазнините могат да се върнат обратно в мастните клетки и да се складират отново! За да се предотврати това трябва мазнините да се транспортират до митохондриите. Това са тези клетъчни органели, които отговарят за получаването на енергия от хранителните вещества. Митохондриите преработват мазнините, въглехидратите и продуктите от разграждането на протеините като получават от тях високоенергийното съединение АТФ, което осигурява мускулите с енергия необходима за съкращение.
  Проблем с многото мазнини от депата и от храната е, че нещо трябва да ги ескортира до митохонриите. При нормални обстоятелства L-карнитинът, който нашето тяло синтезира, е достатъчен за транспортирането на мазнините от кръвообръщението  до митохондриите. Когато обаче сте на стриктна фетбърнър диета, тренирате здраво и използвате добавки за редуциране на мазнините, нивото на мазнините в кръвта е по-високо от обикновено. Това претоварва транспортната система и може не всички мазнини да стигнат до митохондриите. L-карнитинът в LAVA оптимизира транспортния механизъм на мазнините и осигурява безпрепятственото им достигане до крайната цел – митохондриите, където да бъдат използвани като гориво.
   
   
  Изгаряне
  За да осигурите дълготрайно редуциране на мазнините, трябва да повишите чувствително потребността на тялото от енергия.  Най-простия начин да постигнете това са тренировките. Интензивните тренировки принуждават митохондриите да изгарят повече въглехидрати, мазнини и аминокиселини за да се получи повече АТФ. Тренировките помагат  да изгаряте повече калории и в почивка, до 5-6 часа след края на тренировката (до 48 часа ако  е много интензивна). 
  Въпреки това с течение на времето обмяната на веществата може да се забави заради прекалено стриктна диета и силно ограничен прием на калории.  Зеленият чай, зеленото кафе, синефрина, кофеина, L-тирозина и  екстракта от сида кордифолия стимулират активността на митохондриите, повишавайки капацитета им да превръщат повече мазнини в АТФ. Тези съставки поддържат метаболитния огън и горенето на мазнините.
   
  Какво ти дава LAVA:
   
  11 доказано ефективни съставки в работещи дози.
  2000mg L-карнитин помагат да се транспортират повече мазнини до митохондриите, където да се метаболизират до АТФ.
  300mg екстракт зелен чай,150mg екстракт зелено кафе и 50mg малинови кетони помагат да поддържате високо ниво на метаболизма и да горите повече мазнини и калории.
  200mg кофеин, 20mg синефрин и  200mg екстракт сида кордифолия помагат да изкарате повече мазнини от мастните клетки, ускоряват метаболизма и горенето на мазнините, редуцират апетита.
  500 mg L-тирозин, 1000mg таурин, 100mg екстракт мукуна пруриенс и 50mg ДМАЕ (диметиламиноетанол) поддържат доброто настроение и концентрация.
  Хромът помага да поддържате стабилни нивата на кръвната захар и така се контролира апетита, особено за сладко.
   
           L-карнитин
  Основната роля на L-карнитина е да транспортира мастните киселини през клетъчнате мембрана до митохондриите, където се окисляват до АТФ. Без достатъчно L-карнитин голяма част от мазнините няма да достигнат до митохондриите и няма да могат да „изгорят”.
  Множество научни изследвания подкрепят твърдението, че приемането на L-карнитин повишава горенето на мазнините не само по време на физическо натоварване но и докато почиваме.
  Освен това L-карнитинът подпомага и здравето на сърдечно-съдовата система като поддържа вентрикуларната функция и антиоксидантната активност. И още:
  - подпомага нормалната работа на централната нервна система и забавя процесите на стареене. 
  - има благоприятен ефект върху високите нива на липиди в кръвта;
  - намалява чувството на глад и помага за намаляване количеството на приетата храна.
  При физическо натоварване L-карнитинът осигурява:
  -  забавя настъпването на умората;
  -  ускорява възстановяването на мускулите след тежко натоварване;
  - предпазва мускулите от разграждане; 
  - намалява “мускулната треска”. 
  Това означава, че с L-карнитин ще тренирате повече, ще изразходвате повече калории и ще горите повече мазнини.
   
          Хром
  Хромът е необходим за синтеза на хормона инсулин. Приемът на хром пиколинат намалява желанието да се консумират прости въглехидрати (“нещо сладичко”) и помага да се стабилизират нивата на кръвната захар. Хром пиколинатът помага да се придържате стриктно към нисковъглехидратна диета, която ще ви осигури намаляване на телесните мазнини.
   
           Зелен чай
  Активните вещества в зеления чай (Camellia sinensis) са катехините, като доминиращият и най-важният катехин е епигалокатехин галат (EGCG) – основния „виновник” за термогенния ефект на зеления чай. В LAVA е използван висококачествен инстантен екстракт от зелен чай от Кения с 50% съдържание на катехини и 5% съдържание на кофеин.
  Изследванията са доказали ефективността на екстракта от зелен чай в  различни направления:
  - мощен антиоксидант – подтиска синтеза на някои от най-опасните свободните радикали и предотвратява пероксидацията на мазнините;
  - антиканцерогенни свойства – ограничава растежа и мобилността на раковите клетки, намалява оксидативния стрес;
  - предпазва от разрушаване норепинефрина, един от най-важните хормони, необходими за разграждането на телесните мазнини; 
  - подтиска ензимите, отговорни за усвояването на мазнините от храната;
  - подтиска апетита като повишава нивата на хормоните норепинефрини и допамин;
  - зеления чай намалява серумните нива на “лошия” LDL холестерол и триглицеридите, предотвратява окислението на  LDL холестерола;
  - мощен имуностимулатор;
   
          Зелено кафе
  Зеленото кафе е богато на хлорогенова киселина – тя е мощен антиоксидант, забавя освобождаването на глюкоза в кръвообращението след хранене.  Заедно с кофеина, който зеленото кафе също съдържа, възпрепятстват отлагането на мазнини. По този начин се ускорява използването на натрупаните мазнини за енергия. Хлорогеновата киселина стимулира метаболитната активност на черния дроб, което води до изгаряне на повече мазнини.
  - понижава отделяне на глюкоза в кръвния поток след хранене и принуждава организма да гори мазнини, за да се снабди с необходимата му енергия;
  - засилва мастния метаболизъм в черния дроб;
  - намалява апетита, така че ще ви се яде по-малко и ще се засищате по-лесно;
  - регулира кръвното налягане и кръвната захар;
  - мощен антиоксидант;
   
            Малинови кетони
  Малиновите кетони са apoмaтни cъeдинeния, ĸoитo ce нaмиpaт в чepвeнaтa мaлинa и peгyлиpaт ceĸpeциятa нa някои от xopмoните, ĸoитo ĸoнтpoлиpaт мнoжecтвo мeтaбoлитни пpoцecи в opгaнизмa, вĸлючитeлнo нивaтa нa глюĸoзa и paзгpaждaнeтo нa мacтнитe ĸиceлини.
   
           L-тирозин
  Тирозинът е неутрална ароматна аминокиселина. В тялото тирозинът основно се използва като прекурсор на специален клас невротансмитери, наречени катехоламини (допамин, норепинефрин и епинефрин). Тези невротансмитери участват в множество когнитивни функции.
  Повишените нива на тирозин засилват производството на катехоламини и така предотвратяват изчерпването им (например при силен стрес, какъвто може да е една високоинтензивна тренировка). Това означава, че приемът на тирозин ще помогне да запазим нервната система оптимално функционираща при тежки тренировки, което пък ще позволи да тренираме повече и по-ефективно.
  Тирозинът участва и в синтеза на тироидните хормони, които отговарят за обмяната на веществата. Приемът на тирозин се отразява положително и при депресивни състояния, свързани с намалени нива на допамин и норепинефрин. На практика приемът на тирозин може да помогне да запазите доброто си настроение въпреки тежките тренировки и строгата диета.
   
           Таурин
  Тауринът, подобно на креатина, хидратира мускулните клетки и оптимизира техния метаболизъм. Тауринът играе важна роля в синтеза на жлъчни киселини, метаболизма на мазнините, транспорта на хранителни вещества през кретъчните мембрани и детоксикацията на организма. Тауринът модулира серумното ниво на холестерола и нивото на калций в клетките, стабилизира клетъчните мембрани, регулира осмоларното налягане, поддържа нивото на ацетилхолин в мозъка, притежава антиоксидантен ефект.
   
         L-допа
  L-допа е аминокиселина, от която в нашето тяло се синтезира невротрансмитерът допамин. Изчерпването на допамина води до смущения в глюкозния метаболизъм, понижаване нивото на растежния хормон, занижен моторен контрол, загуба на мускулна маса. 
   
         Екстракт сида кордифолия
  Екстрактът от сида кордифолия съдържа множество алкалоиди, които определят физиологическото действие – ускоряване на метаболизма, тонизира нервната система (дава повече енергия), контролира апетита, стимулира горенето на мазнините. 
   
          Синефрин
  Синефринът е бета-агонист, подобен на ефедрина. Изследванията потвърждават възможността му да увеличава базовия метаболизъм и да стимулира липолизата. Тази му способност е независима от диетата и калорийния баланс, т.е. работи и в периоди на калориен излишък.
  В резултат на въздействието си върху адреногенните рецептори, тялото укорява базовия си метаболизъм. Енергията се насочва към мускулите и нервната система, сетивата се изострят, леко се потиска болката и възможностите на тялото да извършва работа/харчи енергия нарастат.
   
           ДМАЕ (диметиламиноетанол)
  Подобрява фокуса, повишава концентрацията и стимулира мозъчната дейност. DMAE e прекурсор на Холин (Choline) и Ацетилхолин (Acetylcholine) - съединения в мозъка, отговорни за предаването на нервните импулси и познавателните функции.
   
           Кофеин
  Кофеин подтиска два ензима – фосфодиестераза и катехол-о-метилтрансфераза като по този начин стимулират липолизата (разграждане на липидите) в мастните клетки.
  Увеличава количеството на свободни мастни киселини в кръвта, които са освободени от клетките за получаване на енергия. Кофеинът влияе на бъбреците като стимулира диурезата и така намалява съдържанието на излишни течности в тялото. Освен това, кофеинът стимулира нервната система като намалява чувството за глад.
   
          Инозин
  Инозинът е нуклеотид, прекурсор на АТФ, ДНК и РНК. Инозинът е метаболитен активатор, който лесно прониква в клетките на сърцето и скелетните мускули.
  - повишава синтеза на АТФ;
  - подобрява снабдяването с кислород на сърцето и скелетните мускули;
  - намалява натрупването на млечна киселина в мускулната тъкан;
  Инозинът повишава естествената способност на тялото да понася изтощителни натоварвания, интензивни тренировки и състезания.

   

  Приемайте по 1 доза (250ml) преди тренировка.

  Хранителна информация за:           100ml            500ml
  Витамин С                                             40mg            200mg            330%*
  Хром                                                      40mсg         200mсg            100%*
  L-карнитин                                            400mg         2000mg
  Екстракт зелен чай                              100mg           500mg
  Екстракт зелено кафе                           40mg           200mg
  Малинови кетони                                   10mg             50mg
  L-тирозин                                              100mg           500mg
  Таурин                                                   200mg         1000mg
  Екстракт мукуна пруриенс                     20mg          100mg
    - доставящ L-dopa                                10mg            50mg
  Екстракт сида кордифолия                   40mg           200mg
  Синефрин (база)                                      2mg             10mg
  ДМАЕ (диметиламиноетанол)               10mg             50mg
  Кофеин (общо съдържание)                   8mg             40mg
   
  *Πpoцeнтът ΠДΠ (пpeпopъчитeлeн днeвeн пpиeм) ce бaзиpa нa 2000-ĸaлopийнa диeтa.

   

  Подобни продукти